Wat te doen bij schade

Mocht u schade krijgen aan uw caravan dan is Liemers Caravans het juiste adres om u alle zorg uit handen te nemen. Wij zijn geselecteerd schadehersteller voor o.a. Recamp & Achmea schadeservice. Hieronder vallen o.a. Interpolis, FBTO, Centraal Beheer, Camper Verzekerd, NKC, en Avero/Achmea. Tevens zijn wij lid van Schadeselect, een samenwerkingsverband van London verzekeringen, Unigarant, Allianz en Europesche. Ook voor andere verzekeringsmaatschappijen kunnen wij de afwikkelingen verzorgen. Door deze samenwerkingsverbanden kunnen wij voor u de complete schadeafwikkeling verzorgen. Jarenlange ervaring garandeert u dat uw caravan weer in originele staat wordt gebracht. Uiteraard worden de herstelwerkzaamheden met Bovag- en Focwa-garantie uitgevoerd en afgeleverd.

Wat te doen bij schade?

schema schademeldproces

Als U de caravan komt brengen dient U het kentekenbewijs en polisblad mee te nemen.

Verzekeringen via Recamp Schadeherstel

Wel of niet repareren?

Bijna alle schades verdienen het om gerepareerd te worden, want zeg nou zelf een mooie caravan met een lelijke deuk of kras dat wilt toch niemand? Mocht u toch besluiten om de schade niet te laten herstellen houdt u er dan rekening mee dat uw verzekeraar slechts een kleine vergoeding uitbetaald om het schade-leed wat te verzachten. Maximaal is dat 50% van het schadebedrag (excl. BTW), afhankelijk van uw polis-voorwaarden. Als u uw caravan over enkele jaren wilt verkopen zal de uitgekeerde waardevermindering waarschijnlijk niet afdoende zijn om de lagere inruilwaarde te doen afdekken. Tevens worden de door ons gemaakte kosten voor expertise € 90,- (bij total loss € 195,-) aan u doorberekend. Indien u besluit wel te repareren, worden deze kosten uiteraard voor onze rekening genomen.

Total Loss

In sommige gevallen is de schade te groot om nog gerepareerd te kunnen worden. Dit kan komen doordat de caravan technisch niet meer te herstellen is. Maar het kan ook zijn dat het schadebedrag te hoog is voor de dagwaarde van uw caravan. Vooral bij wat oudere caravans is dit al snel het geval. Uw caravan is dan ‘Total Loss’. In deze gevallen worden er een aantal bedragen door de schadeexpert bepaald;

  • Nieuwwaarde
  • Dagwaarde
  • Restantwaarde (waarde van de caravan met schade)

Indien uw caravan nog erg jong is en nog tegen nieuwwaarde is verzekerd, dan spreekt het voor zich en krijgt u het bedrag wat uw caravan nieuw heeft gekost uitgekeerd, wel of niet met een compensatie voor de prijsstijgingen door de jaren heen. (meeste polissen hebben een leeftijd van 5 of 10 jaar tegen nieuwwaarde).

Indien uw caravan niet meer onder nieuwwaardedekking valt dan krijgt u de dagwaarde uitgekeerd. In beide gevallen geldt: uw beschadigde caravan wordt door uw verzekeraar aan een opkoper verkocht, indien u de beschadigde caravan wilt behouden dat krijgt u de nieuwwaarde/dagwaarde minus de restantwaarde.

In geval van Totall Loss zullen wij voor u bemiddelen om de uitkering zo gunstig mogelijk te laten uitvallen!

Financiële afwikkeling

Nadat uw caravan gerepareerd is zal de rekening voldaan moeten worden. In bijna alle gevallen is het ondertekenen van een acte van sessie voor u voldoende. Samen met de raparatiefactuur sturen wij de getekende acte van sessie naar uw verzekeraar en zij zullen de factuur (minus uw eigen risico, indien van toepassing) dan rechtstsreeks aan ons voldoen. U hoeft dus zelf niks voor te schieten!

Garantie

Wij zijn aangesloten bij het Focwa garantiefonds. Op alle uitgevoerde schadereparaties geven wij daarom 2 + 2 jaar Focwa garantie. Dat wil zeggen 2 jaar standaardgarantie en door middel van een jaarlijkse inspectie uit te bereiden tot maximaal 4 jaar. U krijgt na de uitgevoerde reparatie een Focwa-garantiecertificaat waarin alle voorwaarden vermeld staan.

beleef het met Liemers Caravans

  • logo bovag
  • logo RDW
  • logo ANWB